Новият старши треньор на Ботев (Пловдив) Желко Копич даде първата си пресконференция и заяви, че моментната ситуация на клуба не е перфектна. Той ще направи своя неофициален дебют начело на „канарчетата“ в събота, в контрола срещу кипърския Неа Саламис. Двубоят ще се състои от 19 часа, а спарингът ще се играе на „Футболен комплекс Ботев 1912“.

„От днес ще дам всичко от себе си, за да постигнем успехи с Ботев (Пловдив). Разбирам, че моментната ситуация не е перфектна, но вярвам, че с целия щаб и служители на клуба ще върнем отбора към по-добрите дни. Нивото на очаквания в Ботев Пловдив са много високи. Нямаме конкретно поставени цели за 5,10, 15 точки в първите мачове“, коментира Копич.

„Аз дойдох да работя здраво от първия ден. Трябва да дадем всичко от себе си, за да имаме по-добро представяне на терена. Тази седмица ще имаме три тренировки, в събота ще имаме контрола. От началото на следващата седмица ще започнем да работим за мача, който ни предстои. Запознат съм се обстойно с всички мачове на Ботев през този сезон. Все още не съм изгледал мачовете от миналия сезон, но предстои и това да се случи. Постигнахме споразумение да започнем с този щаб, който е в момента. Ще има време, за да се оцени работата на всеки един човек от щаба и след това ще преценим как да процедираме“, добави новият наставник.

„Разбира се, че ще обърна внимание на юношите на клуба. Работил съм в Динамо (Загреб) и знам, че е много важно да се дава път на младите футболисти. Вчера пристигнах в Пловдив. Нямах достатъчно време, за да разгледам града. Много хубави неща чух за Пловдив“, завърши Желко Копич.

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК