Почти сигурният нов треньор на Черно море Адалберт Зафиров даде интервю пред БЛИЦ, в което разясни подробно ситуацията.
 
-Г-н Зафиров, можем ли да ви честитим поста “старши треньор” на Черно море?
-Все още не. Най-вероятно това ще се случи утре. Днес трябваше да прекратя договора си с ЦСКА като помощник-треньор...
 
 -Защо като помощник-треньор. Нали в последните месеци вие бяхте на работа в Детско-юношеската школа, където водехте юношите старша възраст.
 - Ами аз бях треньор на юношите, но официално се водих до днес помощник-треньор на мъжкия състав на ЦСКА. Когато се разделих с представителния тим в началото на пролетния полусезон, договорът ми остана в сила. Ръководството не ми го промени, а същевременно не си получавах заплатите. Вече са шест месеца, с настоящия септември стават точно седем месеца. И понеже явно няма индикации да си получа парите, днес прекратих договора си с ЦСКА по вина на клуба. Причината я разбрахте вече каква е – неизплатени заплати. Цели седем на брой!
 
-Как преминаха преговорите ви с Черно море?
-О, не искам да изпадам в подробности.... Изчакайте още един ден. Т.е. – до утре.
 
-Всъщност да разбираме ли, че вие сте уточнили всичко с варненци, но поради това, че е трябвало да прекратите договора си с ЦСКА, официалното ви обявяване за треньор на Черно море се е забавило с един ден.
- Да, точно така. Днес бе доста тежък ден. Сутринта бях във Варна, където имах разговори с шефовете на Черно море, после се върнах в София, за да разтрогна с ЦСКА по вина на клуба...

 - А утре пак поемате за Варна, за да подпишете с “моряците”?
- (Смее се). Изчакайте, изчакайте до утре.

- Мисля, че и децата вече разбраха, че сте постигнали споразумение с Черно море...
- Ще говоря по тази тема, когато има подписан договор...