Новият треньор на Етър Даят Сердар има тъмна страница в кариерата си. През 2009 година името му нашумява в Германия покрай измама, въпреки която получава треньорски лиценз. За да бъде допуснат на изпита за него, той трябвало да представи доклад за стажа си в Дуисбург. Турчинът обаче се скатава от него и преписва от интернет изложението си до комисията, информира "24 часа".
43-годишният Сердар пое Етър след уволнението на Цанко Цветанов. Договорът му е до края на сезона. Даят е бил в щаба на няколко известни треньори. На 28 години започва работа в школата на Мюнхен 1860. Там става помощник на Вернер Лорант. През 2005-а се връща заедно с него в Турция, където поемат Касъмпаша. После 2 години е асистент на друг германец - Томас Дол, в Генчлербирлиги. Помагал е и на сегашния наставник на Лацио Владимир Петкович в Самсунспор.
Дебютът на Даят Сердар начело на Етър ще бъде в предстоящото домакинство на "Ботев" (Враца). Мачът от 10-ия кръг на "А" група е в събота от 16:00 часа на стадион "Ивайло". "Виолетовите" са на дъното в елита с едва 4 спечелени точки до момента. Тимът от Враца има 7, а в последния кръг поднесе сензацията, завършвайки 1:1 с Лудогорец.

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ В "А" ГРУПА

КЛАСИРАНЕТО В "А" ГРУПА