Тодор Киселичков е новият старши треньор на Спартак (Варна). 46-годишният специалист, който преди време води ЦСКА 1948 в Efbet Лига, досега бе помощник на Росен Кирилов в Ботев (Враца). По-рано днес БЛИЦ информира, че бургазлията се е разделил с врачани, за да поеме "соколите"

Във визитката му на треньор са още Черноморец (Бургас), Пирин (Гоце Делчев), Локомотив (Горна Оряховица) и Септември (Симитли). Като помощник-треньор е работил за Нефтохимик, Лудогорец и Арда. 

Припомняме, че Спартак започна в първенството с Васил Петров, който изведе тима до класирането в елита. Младият специалист обаче подаде оставка заради лошия старт и временно мястото му зае Георги Иванов-Геша, който е главен мениджър на клуба.

"С мен се свърза Павлин Николов. Разговорите минаха нормално и лесно. Идвам с амбицията и енергията да подобрим нещата в отбора. Надявам се на добри резултати, позитивна атмосфера, за да вдигнем отбора. Не е това мястото, което трябва да заема Спартак (Варна)", каза новият треньор на „соколите“ при представянето си.

"Още прохождам. Запознат съм с отбора, скоро с Ботев (Враца) играхме срещу Спартак. Горе-долу съм наясно с футболистите и със ситуацията. Искам малко да проходя в отбора, да видя за какво става въпрос. Трябва още в следващите мачове да вземем максималните точки. Не знам каква е ситуацията дълбоко в отбора. Най-важното е да върнем усмивките в тима - да се работи с настроение и желание. Ако това се случи в тренировките, после ще се пренесе и в мачовете. Отборът не трябва да е това нещо и ще опитаме да подобрим нещата", допълни Киселичков.

"Знаете ситуацията с треньорите в българския футбол, защото ние сме най-незащитени. Все пак, аз идвам с желание, с амбиция, готов съм за работа, водил съм отбори в елита на България. Ще направя всичко възможно, за да може да излезем от това положение“, заяви още специалистът. 

Еfbet Лига - сезон 2022/2023