Новият помощник-треньор в Спартак (Варна) - Франческо Титосто, има елитна школа за вратари в Италия.

„Мой възпитаник е треньор на Джанлуиджи Буфон. Други вратари, които сме създали, пазят на отбори от Серия „А“ и Серия „Б“ в Италия. Вратарят е възлов играч във всеки отбор. Един добър вратар може да донесе 14-15 точки на сезон“, заяви за petel.bg Титосто (в средата на снимката). Той уточни, че негов възпитаник ще работи и с вратарите на спартаклии.

Италианските шефове на "соколите" ще подбират нови попълнения за отбора по време на камп на базата на Рома в Рим, който ще се проведе на 8 и 9 януари. На него ще присъстват треньори, мениджъри и футболни ръководители, които ще наблюдават изявите на футболисти от няколко континента в импровизирани мачове.

Потърсен за коментар, треньорът на Спартак Иван Маринов заяви пред petel.bg: „Аз разговарях два часа с Пиетро Белардели. Това е човек, който знае как се управлява клуб, а като цяло, мисля че италианците са благосклонно настроени към Спартак. Те искат да направят нещо, тъй като Спартак не е "Ботев" (Враца) или Раднево. Смятам обаче, че повече от четирима чужденци не трябва да привличаме, защото в противен случай трудно ще изградим добър колектив и отбор.“

Маринов призна още, че Красимир Илиев е получил покана за проби в български отбор, но ще изчака още няколко дни, за да види как ще развият нещата във варненския тим. „С Радулович също се чувам. Той ми каза, че ще се върне от Сърбия, ако всичко в клуба е изрядно. На другите играчи също държа, но всеки сам ще преценява. Водили сме разговори и с няколко българи, но вече започнаха да се ослушват. Дано в най-кратки срокове има яснота пред Спартак“, допълни Маринов и потвърди, че първата тренировка от зимната подготовка е насрочена за 15 януари.