Подписалият преди дни договор с Нотингам Димитър Евтимов заяви, че до една година ще се наложи в английския клуб, който е двукратен носител на КЕШ - за 1979 и 1980 г.

17-годишният вратар даде пресконференция заедно с почетния президент на Чавдар (Етрополе) Емил Димитров и мениджъра Петьо Костадинов, осъществил трансфера му в Нотингам.

"Приеха ме много добре. Условията в Нотингам са перфектни. Запознах се с всички футболисти. Днес отново летя за Англия и се захващам здраво да работя. Никак няма да е лесно да се наложа в Нотингам, но мисля, че ще успея да го сторя до една година", сподели Евтимов.

Талантът от Шумен припомни първите си стъпки във футбола. "Започнах да ритам във Волов. След това отидох на проби в "Левски". Там обаче Божидар Искренов ме обяви за некадърник. Много му благодаря. Ако не го беше направил, нямаше да се озова в Етрополе и сигурно сега нямаше да бъда футболист на Нотингам. Мразя "Левски". Фен съм на ЦСКА от малък. Избрах обаче да отида на проби на "Герена", тъй като при тях тогава условията бяха по-добри, като база", добави младият страж, който още от 16-годишен пази вратата на мъжкия тим на Чавдар (Етрополе) в "Б" група.

"Идолът ми е Оливър Кан. Заради него симпатизирам на Байерн (Мюнхен). От действащите вратари най-много ми харесва Едвин ван дер Сар", добави Евтимов.

"Когато Митко дойде в Етрополе, имахме един проблем. Това беше психическата травма, която му бе наложена от "Левски". Казали са му, че не става. И трябваше да преодолеем този психологически проблем. Те едва ли не го бяха отписали от футбола. Митко обаче получи доверие и кураж и разгърна потенциала си. Желая му много успехи в Нотингам", каза Емил Димитров, на когото Митко обеща, че ще му купи ловна пушка от Нотингам.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ