Лудогорец не успя да победи полския Полония в контролна среща, играна в Турция и завършила 0:0. Така във втори пореден мач лидерът в "А" група не съумява да отбележи гол на съперника си, след като преди дни завърши 0:0 със словашкия Сеница.

През по-голямата част от днешния мач избраниците на Ивайло Петев доминираха и само могат да съжаляват, че не победиха третия в полското първенство.

В 48-ата минута Станислав Генчев изпусна дузпа, отсъдена за извършено нарушение срещу Жуниор Кишада.

Още от самото начало Лудогорец и Полония се вкопчиха в здрава битка. В 12-ата минута възпитаниците на Ивайло Петев пропиляха най-чистото си голово положение. Йордан Минев беше изведен по крилото зад гърба на защитата, центрира точно към Марселиньо, но бразилецът от отлична позиция не успя да реализира.

До почивката българите създадоха още няколко положения пред полската врата, но липсата на майсторство пред гола лиши есенния първенец от гол. От своя страна пък Полония не успя нито въднъж сериозно да застраши вратата на българите. В защита отлично се справиха Любомир Гулдан и Александър Барт.

През второто полувреме Лудогорец наложи тотално преимущество, но отново не отбеляза. В 48-ата минута главният съдия отсъди дузпа в полза на новака в "А" група за нарешение срещу Кишада, но застаналият зад топката Станислав Генчев стреля леко и вратарят отрази.

Няколко минути по-късно Марселиньо и Кишада развинтиха бранителите на противника с бързи подавания помежду си, но останал в отлична позиция Кишада стреля неточно.

В 62-ата минута влезлият на смяна Шоко се впусна по крилото, центрира към Марселиньо, който стреля с глава, но право във вратаря на Полония. Няколко минути по-късно бразилецът направи идентичен пропуск. В 76-ата пък и Михаил Александров имаше шанс да реализира, но не го стори и срещата приключи при 0:0.

Съставът на Лудогорец: Урош Голубович, Йордан Минев, Александър Барт, Любомир Гулдан, Витиня, Станислав Генчев, Светослав Дяков, Марселиньо, Жуниор Кишада, Михаил Александров, Мирослав Иванов (Радек Петър, Младен Кашчелан, Шоко, Димо Бакалов, Кристиян Кабаселе)