Нов скандал между руския Терек (Грозни) и националния отбор на България е на път да изникне заради Благой Георгиев. И този път руснаците ще имат право, тъй като се оказа, че родни лекари объркали контузията на халфа. Благо получи травма на последната тренировка преди контролата със Сърбия на 17 ноември. В деня на двубоя халфът мина през ядрено-магнитен резонанс в София. Тогава бе обявено, че той има разкъсване на бедрения мускул на десния крак, а размерът му е 2 см.

От Грозни обаче настояли Георгиев да се прибере за преглед. След нови изследвания нервите на шефовете на Терек се опънали до краен предел, пише столичен всекидневник. Оказало се, че разкъсването всъщност е 3 см. За щастие на българина това няма да доведе до значителни промени в срока за възстановяване. Очаква се през втората половина на януари Благо да поднови тренировки с Терек по време на подготвителен лагер. В началото на февруари българинът вече ще може вече да играе в контролите на тима си.

В същото време руските медии потвърдиха, че Терек е подал оплакване до УЕФА във връзка с травмата на Благо. В нея се настоява тимът от чеченската столица да получи компенсация от БФС. В жалбата се припомня, че през юни се наложи операция на двете колене на Георгиев отново след мачове на националния отбор. Това лиши Терек от услугите на българския национал за над 2 месеца. В Русия сравняват случая с иска на Байерн към холандската федерация заради участието на Ариен Робен на световното въпреки травма. Заради нея той не играе и до момента./БЛИЦ