Община Дупница се е заела със задачата да направи основен ремонт на стадион „Бончук”. При това плановете не зависят от това в коя група ще играе Марек. Както е известно, дупничани не получиха професионален лиценз, но обжалваха.

На "Бончук" ще бъде подновен целият терен, ще бъде поставена дренажна и поливна система, ще се правят нови съблекални, електронно табло и осветление. Общината има два варианта за осигуряване финансирането за ремонт. Това обяви кметът на Дупница Методи Чимев и заместникът му по европроектите Красимир Георгиев.

"Имахме два разговора по темата с Министерството на спорта. Парите за ремонтни дейности са малко, но не са ни казали "не". Ако финансират предвиденото - ще бъде много добре, ако ли не, имаме и втори вариант", обяви Чимев, цитиран от „Тема спорт”.

"Резервният ни план е по трансгранично сътрудничество съвместно с общини от Сърбия. Вече водим разговори с тях. Мерките се отварят през септември. Архитекти вече идваха и започнаха подготовката на документите. Освен цялостна подмяна на тревното покритие, изграждане на дренаж, електронна система за поливане, таблото за резултат и ремонт на съблекални и помещения се мисли и в посока монтиране на осветление. Знаете, че от сезон 2017/18, за да играеш в "А" група, трябва да имаш осветление, така че ние сме длъжни да го предвидим", обясни Георгиев.

"Няма значение в коя група е или ще бъде Марек, стадион "Бончук" трябва да бъде направен", заключи Чимев.