Общината във Велико Търново реши да не подкрепи подготвяните промени в борда на директорите на Етър. Рокадите трябва да се официализират на 16 март, когато е общото събрание на клуба.

В него са заложени три точки: Промени в Съвета на директорите, освобождаване от отговорност на извадените от съвета хора и точка разни. Представител на общината на общото събрание ще е Йордан Грозданов, който трябва да гласува “въздържал се” по първа и трета точка, пише “Велико Търново Спорт”.

По интересна е позицията на градската управа по втора точка, а именно “против”. Причината е, че от Етър още не са обявили финансовия си отчет и няма как директорите да бъдат освободени от отговорност “на сляпо”.

По точка 1 и точка 3 пък липсва каквато и да е предварителна информация, какво ще предложат турските собственици и това е причината общината да се застрахова, като се въздържи от подкрепа.

Междувременно се разбра, че градската управа не може лесно да се раздели с акциите си в клуба. В момента кмета на Велико Търново Даниел Панов и неговите хора държат 34 % от собствеността. Ако искат да продадат акциите обаче трябва да се свика конкурс или да се спазят правилата залегнали в закона за приватизацията.