Общинският съвет на Стара Загора реши да промени своето решение за предоставените на ПФК Берое терени за ползване. Клубът вече има право за срок от 5 години да ползва: градски стадион "Берое" - за официални срещи, тренировъчно игрище №1 - мъже, юноши и подготвителни групи, както и ЖФК Берое (по график), тренировъчно игрище "кошара" - изкуствен терен и терен номер 4 в комплекс "Кольо Ганчев". Терен №4 в квaртал "Кольо Ганчев" пък се предоставя за безвъзмездно ползване от гражданите на Стара Загора за срок от 5 години.

Решението бе взето на днешната общинска сесия с 35 гласа "за", пише Beroe Online.

Проекторешението бе внесено от Ганко Ганев, Спас Пашов, Борислав Бонев, Светломир Желязков - общински съветници и членове на ПК по спорт и младежки дейности.

Ето какво гласи то в своята цялост:
"До ПК по спорт и младежки дейности постъпи писмо за необходимостта от още един стадион за тренировъчния процес на ПФК „БЕРОЕ” мъже. С решения № 784 от Прогокол №37/ 25.03.2010г и № 833 Общински съвет е предоставил на ПФК „БЕРОЕ” следните терени:
1. Градски стадион „Берое” – за официални срещи
2. Тренировъчно игрище № 1 – мъже, юноши и подготвителни групи. В последствие са добавени и ЖФК „БЕРОЕ” по график.
3. Тренировъчно игрище „Кошара” – изкуствен терен.
4. В Комплекс „К.Ганчев” – игрища № 1 и № 4.

Във връзка с направения оглед на терените, съвместно с представител на ПФК „Берое”, предлагаме Общински съвет да приеме следните

РЕШЕНИЯ:
На основание чл.21, ал.1, т.8 от ЗМСМА във връзка с чл.49, ал.1 и чл.50б, ал.1 от ЗФВС Общински съвет
1. Допълва Решение № 833 от Протокол №40/ 27.05.2010г. точка 14.1 от Списъка на Общинските спортни бази, предложени за ползване от лицензирани спортни клубове, с ПФК „Берое” – мъже за срок от 5/пет/ години.
2. Предоставя безвъзмездно лекоатлетическа писта към тренировъчно игрище № 1 за ползване на СК”Берое” – лека атлетика, за срок от 5/пет/ години.
3. Предоставя игрище № 1 в СК „К.Ганчев” за безвъзмездно ползване от гражданите на Стара Загора за срок от 5/пет/години."