Изпълнителният директор на ЦСКА 1948 Добрин Гьонов обяви, че Атанас Рибарски ще бъде треньор на отбора и през следващия сезон.

Той замени на позицията подалия оставка Тодор Янчев, след което записа пет равенства в плейофите на Еfbet Лига. Преди да се заеме с първия отбор, младият специалист беше начело на дублиращия състав на „червените“.

„С Рибарски работим вече три години. Успя в един тежък момент да вдъхне кураж и една много добра тактическа дисциплина. Аз мисля, че той ще се съгласи да води отбора в следващия шампионатен сезон и в Лигата на конференциите“, каза Гьонов след ремито 0:0 с Локомотив (Пловдив) в последния кръг, след което „червените“ спечелиха бронзовите медали.

"Успехът е напълно заслужен. Честитя на всички и се надявам догодина да стигнем по-напред", каза Рибарски.

"Знаехме, че мачът ще е тежък и труден. Имахме доста проблеми. Имахме голям брой болни и трайно контузени футболисти и се надявам скоро да се възстановят. По няколко човека си пролича, че има натрупана умора, но крайната цел е изпълнена“, продължи треньорът на ЦСКА 1948. 

"Преживяването беше позитивно. Поех отбора в момент, в който никой не вярваше, че нещата ще се получат. Радвам се, че крайната цел е изпълнена. За мен е чест, че бях назначен за треньор и се надявам да съм оправдал доверието на ръководството. И миналата година бях част от треньорския състав и усилията, които положиха момчета можеха да бъдат възнаградени и тогава. Победихме Левски тук още миналата година и си заслужихме успеха и третото място. Заслугите за това класиране са на играчите“, каза още треньорът на "червените".

"Бъдещето ми ръководителите ще го решат, аз им благодаря, че ми гласуваха доверие. Искам да водя ЦСКА 1948 и в Европа, и в България. За мен е голяма част“, завърши Атанас Рибарски.

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
Класирането в Efbet Лига

* Снимка: Startphoto.bg