Тодор Батков обяви таван на заплатите в първия отбор на "Левски". В тези параметри ще трябва да се вмъкне Георги Иванов-Гонзо, правейки зимната селекция. Таванът е 250-260 хиляди лева заплати както за футболисти, така и за треньори, обяви Батков след проведеното днес Общо събрание на акционерите на "сините". "Очевидно до покупки няма да се стигне, а ще разчитаме на свободни агенти. Трябва да плащаме и неустойки на тези, които ще освободим. Ще трябва да работим и по взимането на лиценз. Не мога да позволя "Левски" да не играе в Европа заради недаден лиценз, но имаме проблем", заяви Батков, който заяви, че бюджетът на клуба през следващия сезон ще бъде 8 милиона лева.

"Левски го е имало, има го и ще го има, колкото и банално да звучи. Клубът винаги е оцелявал и се е връщал на голямата сцена по-силен. Сигурен съм, че това отново ще се случи. Факт е, че финансовото положение е затруднено, имаме неяснота по спонсорствата за следващата година, но аз съм умерен оптимист", допълни адвокатът.

Батков заяви, че днес ще бъде раздадена по-голямата част от още една заплата, вероятно за месец октомври. Батков напоследък процедира по следния начин - плаща по 60 процента от заплатите, за да не може да се натрупват задължения и играчите да разтрогнат по вина на клуба. Така бяха платени по 60 процента от месечните възнаграждения за септември, днес предстои да бъде направено плащане и за октомври.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ

Очаквайте подробности за всичко около "Левски" в агенция БЛИЦ