Общинският съветник, залял с вода треньора на Ботев (Пд) Николай Костов, беше обявен за невинен от Районния съд в Разград.

Процесът срещу 54-годишния Божинел Христов се гледа днес, след като полицията му състави акт за нарушение на Закона за опазване на обществения ред при провеждане на спортни мероприятия, по-известен като Закон за футболното хулиганство.

Самият той разказа пред съда, че през цялото първо полувреме Костов и неговият щаб са обиждали публиката в Разград наричайки ги „турци“ и „резаци“. На полувремето пък треньорът на пловдивчани попитал местния фен Иван Костадинов дали си е пил хапчетата. Като доказателство, че Христов е бил предизвикан адвокат Антон Монев използва и изявление на друг зрител от централната трибуна на „Лудогорец Арена“, публикувано в дискусия във Фейсбук.

След 20-минутен размисъл съдът прие аргумента на защитата и обяви Божинел Христов за невинен, уточнявайки, че действително не са налице хипотезите на член 21 от Закона за футболното хулиганство и проявата му не съответства на този текст. Съдия Чолакова заяви още, че подробни мотиви за решението си ще обяви в законовия срок.

Всичко за Първа лига - ТУК

ТВ програма на Първа професионална лига