Идеята за новата Висша лига, която трябва да замени сегашния елитен ешалон, е получила одобрението на правителството в лицето на министър Кралев и УЕФА. Според "Тема спорт", който се позовава на източници от БФС, в момента текат последни приготовления за новия формат на първенството и се очаква до месец промените да бъдат обявени.

Предвижда се от догодина участие в най-високото ниво на футбола да вземат минумиум 12 отбора, като се обсъжда идеята за 14 и дори 16. Очаква се към сегашните 9 състава да бъдат по­канени по определени критерии ЦСКА, Литекс и най-вероятно Локомотив София. Ко­ментират се също Дунав, Етър, Ботев (Вра­ца) и един бургаски клуб.

Единствената пречка за обявяването на планираните промени е, че е необходимо постигане консенсус сред фут­болните босове около новия формат на пър­венството и изисква­нията за участие в не­го.

Също така трябва да се решат и някои юридически подроб­ности около статута наЦСКА, както и да има гаранция за финан­совото обезпечение на Локомотив София.