Смъртни заплахи и цветисти псувни срещу полицаите сипели фенове на "Левски" след загубата с 1:3 от Черно море във Варна. Това заяви пред БЛИЦ очевидец на скандалната сцена. Както вече стана ясно, след мача на "Тича" в морската столица се разрази диво меле, в което сериозно пострадаха двама от привържениците на варненския отбор.

Ранените са известните сред запалянковците на "моряците" Жеко и Стънито. Единият от тях е бил прободен след кратко преследване, като за щастие раната, която е в областта на бъбрека, е повърхностна и органът не е увреден. Другият ултрас е имал късмет, тъй като ударът е попаднал на сантиметри от белия дроб и се е разминал с най-лошото. Веднага след екшъна двамата запалянковци са били откарани в МБАЛ "Света Анна", като при първа възможност с тях са били проведени разпити. Ченгетата са им пуснали запис, на който те са разпознали двама от агитката на столичния гранд, като мъжете, които са ги нападнали.

"Записът е изпратен в София и е задействана процедура по издирването и задържането на извършителите. По случая е образувано досъдебно производство по два текста от наказателния кодекс – за непозволено увреждане на чужда собственост и за нанасяне на средна телесна повреда", заяви пред БЛИЦ шефът на варненската полиция комисар Димитър Димитров.

Той добави, че все още няма задържани по случая, но след като двамата фенове бъдат закопчани, ще бъдат издирени и останалите от агитката, която е създала безредиците. Още на излизане от стадиона, ултрасите започнали да създават проблеми, твърдят очевидци. По думите им, феновете на "Левски" сипели здрави закани и псувни към полицаите, като някой дори си позволили да крещят към ченгетата, че ще ги убият.

"От вас разбирам това. На мен такова нещо не ми е докладвано. Според мен, ако имаше такива проблеми, служителите на полицията щяха да задържат запалянковците още на стадиона, а нямаше да чакат да се стигне до размирици и тогава да действат”, обясни комисар Димитров.

Той добави, че никой не е очаквал подобен развой на нещата - "Ако знаехме, че ще се случи такова нещо в заведението, щяхме да изпратим полицейски сили там. В нашият град такова събитие е нямало и се случва за пръв път."
ОРЛИН ФИЛИПОВСКИ/БЛИЦ