България ще участва в плейофите за класиране на Евро 2020! Това стана ясно след победата на Финландия с 3:0 над Лихтенщайн, която осигури на тима директно класиране за финалите на континента догодина.

Сигурното участие на Финландия означава, че отборът няма да има нужда от участие в Лигата на нациите. Именно Теему Пуки и съотборниците му заемаха четвъртото място в група "С" на надпреварата. Победата днес означава, че петият в група "С" на Лигата на нациите се класира за баражите. А това е тимът на България. 

Въпросните баражи ще се играят през март, като четирите тима ще бъдат разпределени в два полуфинала. България ще е гост на 26 март, като сблъсъкът ще се реши в един мач. Победителите играят на финал, от който само победителят се класира за Евро 2020. 

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

На този етап не е ясно кой ще бъде съперник на България. Той ще бъде определен чрез жребий, след който ще се разбере, дали страната ни отива в Лига "А" или Лига "С". Ако останем в нашата Лига "С", то ни предстои мач с Шотландия в Глазгоу. Който надделее в срещата помежду ни, ще се изправи срещу Норвегия или Сърбия. 

Ако обаче България попадне в група "А", то все още няма никаква яснота кои ще са отборите в нея.