Ботев (Пловдив) е изпратил протестно писмо до БФС във връзка с публикуваната програма на отбора за следващите кръгове от efbet Лигата. От решението на Спортно-техническата комисия става ясно, че четири от следващите пет мача на „канарчетата“ ще се играят в петъчен ден.

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

„Жълто-черните“ се обосновават, че това носи финансови загуби на клуба. Припомняме, че от началото на сезона Ботев (Пловдив) вече игра два мача в петък. Това бяха срещите им от първия и втория кръг, когато бяха регистрирани загуби с 0:1 от Хебър у дома и с 2:3 от Ботев (Враца) като гост.

ПЪЛНИЯТ ТЕКСТ НА СЪОБЩЕНИЕТО НА БОТЕВ (ПЛОВДИВ)
Днес ФК "Ботев" изпрати официално писмо към БФС във връзка с публикуваната вчера програма на предстоящите мачове от шампионата.

За пореден път домакинските срещи на клуба се определят за петъчен ден, което има ред негативни последици за ФК "Ботев" - намаляване на посещаемостта, спад на зрителския рейтинг и, съответно, на спонсорските доходи и средствата от продажби.

Отчитайки липсата на каквито и да било прозрачни правила и процедури в съставянето на графика в БФС, искрено се надяваме,че лимитът на домакинските срещи в петъчни дни е изчерпан и следващите мачове ще се провеждат в удобно за феновете на клуба време.

В тази връзка, бихме искали ясно да заявим своята позиция: независимо от външните обстоятелства, ФК "Ботев" винаги поставя на първо място грижата за своите фенове, които са истински дванадесети играч на мачовете в Коматево и подкрепят отбора, независимо от външните обстоятелства и резултати.

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК