Черно море ще играе домакинските си мачове на стадион "Калиакра" в Каварна. Това съобщиха от ръководството на "моряците" пред varnautre.bg. В момента "Тича" не отговаря на изискванията на БФС и не може да приеме мачове от Първа професионална лига.

Очаква се съвсем скоро дългоочакваният ремонт на клубното съоръжение на варненци да започне. Той ще включва подмяна на тревната настилка и ново осветление. През миналата седмица на стадиона започнаха замерванията, като на два пъти служители на фирми оглеждаха терена и местата, където ще бъде поставено осветлението.

Черно море получи държавна субсидия в размер на 1 млн. лева за обновяването на стадиона. Средствата, които бяха гласувани на заседание на Министерски съвет, вече са дадени, а в момента тече процедура за намиране на изпълнител на ремонта.

Въпреки че няма заложен срок за изпълнението му, той ще бъде завършен през есенния дял от новия сезон. „Химимпорт“ АД пое ангажимент в размер на 300 хил. лева за подмяна на седалките на "Тича", така че той да придобие абсолютно нов облик.

Следете с БЛИЦ СПОРТ: "А" група - трансфери и подготовка
Програмата на Първа професионална лига
БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа