Наследникът на Любослав Пенев начело на Хебър ще бъде обявен официално в понеделник. Това съобщи клубът от Пазарджик на клубния си сайт. От съобщението става ясно, че преговорите между специалиста и Хебър са финализирани и остава единствено договорът да бъде подписан. Новият наставник вече работи активно по селекцията.

От няколко дни е известно, че новият треньор на Хебър ще бъде Веселин Великов. За момента обаче липсва официално потвърждение. Изглежда това ще се случи утре.

СЪОБЩЕНИЕТО НА ХЕБЪР
Наследникът на Любослав Пенев във ФК Хебър ще бъде официално представен в началото на идната седмица. Преговорите между двете страни? клуб и треньор са напълно финализирани и остава последната формалност – подписване на договора.Новият треньор на хебърци вече работи активно по селекцията на тима.

Хебър остава верен на себе си да запази до последно в тайна името на специалиста, който ще води “зелените” при третото им поредно участие в “майсторската” група. В спортно-техническия щаб на новия треньор ще попаднат още първият му асистент, кондиционен специалист, треньор на вратарите и видеоанализатор. Пост на спортен (технически) директор в организационна структура на клуба не се предвижда, каквито спекулации имаше в някои медии.

Сборът за първата тренировка след лятната пауза остава непроменен – 17. юни 2024 година. В първата седмица пазарджиклии ще се готвят на клубната си база “Георги Бенковски”, след което ще заминат на високопланински лагер. Тепърва ще станат ясни и контролите на отбора до първия официален мач за сезон 2024/2025 г.

В момента временната управа на Хебър работи по обезпечаване на бюджета за следващата състезателна година. Предстои подписване на договор с нов бетинг оператор, който ще бъде с доста по-добри стойности от изтеклия преди десет дни стар контракт.

В края на юни ще бъдат конкретизирани и параметрите на общинската субсидия към Хебър до края на 2024 година. За нея кметът Петър Куленски вече съобщи, че ще бъде “съобразена с финансовите възможности на Общината”.

След провеждане на Общото събрание на клуба, насрочено за 20 юни, в издръжката на Хебър ще се включат две много сериозни фирми, развиващи своята дейност сътветно в Пловдив и София.

Своята лепта към клуба от Пазарджик според възможностите си ще продължат дават и частните спонсори на клуба от миналата пролет – Румен Димитров, Роман Цветков, Валентин Василев и Димчо Ганев. Бюджетът на клуба ще се допълни чрез тривиалните за всеки един професионален елитен тим финансови източници – продажба на билети и абонаментни карти, отчисления от телевизионни права, средства от участието на родните тимове в европейските клубни турнири, трансфери, реклама и др.