Българският национал Николай Димитров официално прекрати футболната си кариера. Това става ясно от публикация на официалния сайт на Урал (Екатеринбург). От руския клуб уточняват, че Хичо е прекратил договора си по взаимно съгласие. Урал благодари на Димитров за приноса му към отбора и му пожела успешно развитие в другите сфери на живота. Руснаците дори направиха специален клип с най-добрите изяви на българския национал с екипа на клуба от Екатеринбург.

Още преди 20 дни стана ясно, че Хичо ще прекрати договорните си отношения с Урал и ще сложи край на кариерата си, за да се отдаде на собствения си бизнес за почистване. Президентът на клуба Григорий Иванов дори уточни, че Николай Димитров е изразил готовност да се подпише под документ, че ако отново започне да играе футбол, ще изплати определена сума на руснаците.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

32-годишният Димитров е продукт на школата на Левски и професионалната си кариера започна при „сините“, с които спечели три шампионски титли, три Суперкупи и една купа на България. След това игра за турските Касъмпаша, Самсунспор, Болуспор и Манисспор, както и за гръцкия Ксанти. През есента 2016 г. се завърна в България и облече екипа на Славия, но три месеца по-късно беше привлечен в Урал. Димитров има 11 мача и един гол за националния отбор на България.