Дербито от първия кръг на новия сезон между Левски и Лудогорец официално бе отложено. Това реши Спортно-техническата комисия към БФС. Двата отбора трябваше да играят в неделя (16 юли), но поради ангажиментите и на двата отбора в Европа срещата бе отложена за 6 септември. Датата е между седмия и осмия кръг на елитната ни дивизия.

В последните няколко дни се появи информация, че и Ботев Пловдив иска да бъде отложена срещата с Пирин от първия кръг също заради мачовете с Бейтар от Лига Европа. Такова искане обаче в БФС няма и двубоят от първия кръг остава. По искане на телевизията обаче той ще се играе от 20:30 часа вместо от 18:45 часа.

Мачът Черно море - Витоша ще се играе на стадион "Калиакра" в Каварна, тъй като все още не е готов стадион „Тича” във Варна.

Ето и официалното решение на СТК:

По молба от ПФК „Левски“ за отлагане на срещата от I-ви кръг на Първа професионална лига между отборите на ПФК „Левски“ и ПФК „Лудогорец“ насрочена за 16.07 (неделя) 2017 г. от 21.00 часа със съгласието на ПФК „Лудогорец“, Нова Броудкастинг груп и Футбол Про Медия, срещата се отлага и се насрочва на 06.09 (сряда) 2017 г от 20.00 часа, което е първата официална дата за отложени срещи от календара на БФС.

Предвид отлагане провеждането на срещата Левски - Лудогорец, по искане на Нова Броудкастинг груп и Футбол Про Медия срещата от I-ви кръг на Първа професионална лига - Ботев (Пд) - Пирин ще се проведе по програма на 16.07 (неделя) 2017 година от 20.30 часа, вместо от 18.45 часа.

Следете с БЛИЦ СПОРТ: Първа лига - трансфери и подготовка

Първа лига, сезон 2017/2018 - телевизионна програма