Голямото дерби Левски - Лудогорец от първия кръг на новото първенство се отлага, потвърдиха сигурни източници на БЛИЦ. Както вече стана ясно, "сините" помолиха шампионите срещата на "Vivacom Arena Георги Аспарухов" да не се провежда на 16 юли (неделя), както е заложена в програмата, а да остане за по-късна дата. Причината е, че три дни по-рано (13 юли) Левски гостува в Хърватия на Хайдук (Сплит) за първия мач от втория квалификационен кръг на Лига Европа. В сряда (12 юли) пък Лудогорец играе с Жалгирис във Вилнюс, стартирайки тазгодишната си атака към групите на Шампионска лига. Реваншите са съответно след седем дни - за "орлите" на 19 юли, а за "сините" - на 20 юли. 

Ръководните фактори на Лудогорец веднага са дали съгласието си, след като от "Герена" са влезли в контакт с тях. 

За момента не е ясно точно кога ще се играе дербито от първия кръг, но със сигурност Спортно-техническата комисия на БФС ще го отложи, след като има съгласието и на двата клуба. 

Първата възможност за пренасрочване на мача Левски - Лудогорец е 6 септември, между седмия и осмия кръг в Първа лига, три дни след квалификацията Холандия - България. Втората опция е 11 септември, между 11-ия и 12-ия кръг. Има и трета опция - 15 ноември, но тя е неприложима в случая, тъй като е след изиграването на 15-ия кръг в елита.

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа

Следете с БЛИЦ СПОРТ: Първа лига - трансфери и подготовка

Първа лига, сезон 2017/2018 - телевизионна програма