Павлин Николов вече официално не е собственик на Спартак (Варна), считано от днес, 7 октомври. Това съобщи лично той чрез позиция, публикувана в официалните социални мрежи на „соколите“.

Бизнесменът приложи към своята позиция официално уведомление, чрез което той декларира оттеглянето си от клуба.

Новият изпълнителен директор на клуба е Иван Кирилов, като той ще свика Общо събрание и ще търси спонсори, които да поемат финансирането на клуба.

Изявлението на Павлин Николов без редакторска намеса:

„Благодаря на соколите за мъжката игра и победа! Гордея се с отбора, който заедно с моя екип изградихме! Както заявих след тези два двубоя, се оттеглям от управлението и финансирането на клуба. Напускам, защото вандализмът и насилието нямат място не само в спорта, но и най-вече в обществото. Признавам, не успях да се справя с това.

През тези 10 дни работихме усилено заедно с членове на УС и част от организираните фенове, които се дистанцираха от провокацията, за да намерим хора, които да продължат каузата Спартак. Новият изпълнителен директор Иван Кирилов Иванов ще има за цел да преговаря и избере следващите спонсори, които да поемат ангажимент да финансират клуба в най-скоро време. Всеки, който има възможност и желание,  да заповяда и да се избере най-доброто за бъдещето на ФК Спартак Варна.

За целта Иван Кирилов ще свика общо събрание, което да вземе решение за продължаването на дейността на клуба.

Давид Дараджански остава част от екипа“.