Локомотив (София) официално се раздели със старши треньора Иван Колев, за което БЛИЦ вчера първи информира. 67-годишният специалист напуска по взаимно съгласие. Това става ясно от изпратена до медиите информация от "железничарите". Очаква се новият наставник на "червено-черните" да стане Антон Велков, за което нашата агенция снощи също публикува изпреварваща информация.

"Искам да благодаря на собственика на клуба Веселин Стоянов, на моя щаб - Юли Петков, Николай Георгиев и Владимир Манолков, на всички футболисти и на лекарския щаб. Поехме отбора в изключително сложна ситуация, стабилизирахме го, изпълнихме зададените цели, преминавайки през много трудни изпитания и поставихме основите на един нов отбор. Пожелавам успех на Локомотив и вярвам, че клубът е на прав път с новия собственик", заяви Иван Колев след напускането си.

Ръководството на Локомотив (София) от своя страна изказа благодарност на Иван Колев за свършената работа и готовността да помогне през лятото - в един момент, пълен с неясноти около клуба.

За опитния специалист това беше втори престой начело на „железничарите“, след като води тима в периода 2020-22 г. От началото на сезона „червено-черните“ записаха две победи, четири равенства и четири загуби, като заемат 12-о място в класирането с актив от 10 точки.

efbet Лига - сезон 2024/2025

 подкрепя българския спорт