Членът на Управителния съвет на Левски Борислав Георгиев обяви точната сума на оставащите задължения на клуба, след като вече е изплатена главницата на дълга към НАП. Той беше категоричен, че клубът няма да има никакъв проблем с получаване на лиценз за следващия сезон.

"Харесвам всички левскари, но не обичам, когато се критикува безидейно. Когато правиш някакви внушения, е хубаво да дадеш идеи, но такова нещо не видях. Преди година заварихме дълг в размер на 12 милиона лева, необслужване по текущите година и половина. Задължения към кредитори над 2,5 млн. Празен магазин. Дори старата екипировка не беше изплатена. Изхарчени пари по договорите с генералния спонсор - пари, на които не можехме да разчитаме в този период“, обяви Георгиев.

WINBET – завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

„Огромна е заслугата на синята общност. Затова успяхме да се справим. Не обичам да коментирам старо ръководство, но все пак е важно да се знае какво сме заварили. Имаше пълно недоверие от всички държавни органи и бизнеса към нас. Наложихме строга финансова дисциплина. Борбата е за спасяване на честта и достойнството на Левски, да нямаме тирета, запетайка и други препинателни знаци - това щеше да е краят. Най-лесно е това, което направиха други клубове. Всички левскари могат да излязат с гордо вдигната глава“, допълни членът на УС.

Миналата година имахме лихва над 100 000 лева на месец. Главницата е изплатена изцяло, а лихвите от 3,762 млн. лева са разсрочени до 2027 г., тази сума не носи допълнителни задължения на клуба и няма отношение към лиценза. От трансферите чисто в клуба ще влязат 3,8 млн. евро. Не е влязло още всичко. Имам молба - да не се тиражират неверни съобщения, които наливат вода в мелницата на нашите "доброжелатели", които си приписват заслуги, които нямат. Клубът има дълг два милиона към Общината, сумата ще бъде разсрочена за три години. Пак казвам - няма проблем за лиценза. Към момента общият дълг е общо 5 762 000 лева", уточни Борислав Георгиев.

Еfbet Лига - сезон 2023/2024
Класирането в Efbet Лига
Купа на България - сезон 2023/2024

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!