Спас Делев официално стана ново попълнение на турския Мерсин Идманюрду. Новината е потвърдена от клуба и от мениджъра на българина Николай Жейнов. Договорът на вече бившия нападател на ЦСКА с Мерсин е за 3,5 години. Футболистът вече е преминал успешно медицински прегледи.

На церемонията по подписването присъства президентът на Мерсин Али Караманли и спортният директор Мехмет Ъшък, който заяви: “Делев е много талантлив и полезен играч. В началото на сезона не успяхме да стигнем до съгласие и имахме трудности, но сега всичко завърши добре.

Мерсин е на 8-о място в турската Суперлига след 19 кръга с 27 точки. Отборът заема последното място, даващо право на участие в плейофите за Лига Европа. В Турция първите четири тима в класирането играят плейофи за участие в Шампионска лига, а тимовете от 5-о до 8-о място се борят за втория по сила евротурнир. Мерсин е на 4 точки от четвъртата позиция, на която в момента е Ескишехирспор с 31 точки. Треньор на тима е Нурула Салам. Новият отбор на Спас Делев е с три поредни загуби от началото на годината – две за първенство и една за купата на страната.

Преди една година от ЦСКА обявиха, че Спас е продаден на руския Волга. Руснаците пуснаха новината на официалния си сайт, но в последния момент нападателят отказа. През лятото Мерсин преговаря за нападателя, но без успех. Сега, от третия опит, продажбата на голмайстора вече е факт./БЛИЦ

untitled_2.JPG