Жуниор Мораес подписа договор с ЦСКА, обявиха официално от клуба. Срокът на контракта е за три години. БЛИЦ вече ви информира, че има огромна вероятност нападателят да бъде преотстъпен на Стяуа (Букурещ). Румънските медии по-късно потвърдиха новината и продължават да пишат, че след като Жуниор се обвърже с ЦСКА ще заиграе в Стяуа. Както е известно, собствениците на “червените” са в много добри отношения с братовчедите Джиджи (собственик на Стяуа) и Джовани Бекали (агент, който докара Янис Зику преди няколко дни на “Армията”).

Трансферът е любопитен, тъй като има проблем между бившия клуб на Жуниор Мораес - Глория (Бистрица) и Металург (Донецк). Става въпрос за трансферната сума от 1,25 милиона евро. Случаят е отнесен във ФИФА и се чака решение в началото на юли. Жуниор е бил със спрени права и заради това не е играл нито един мач през есента за Металург (Донецк), след като е бил продаден от Глория.

“Босът на Стяуа Джиджи Бекали обаче се възползвал от добрите отношения на братовчед си Джовани с босовете на ЦСКА (София). Жуниор ще подпише с клуба на юг от Дунав, където ще пристигне и жълтата му карта. След това те ще го преотстъпят в Стяуа. В такъв случай румънската федерация не може да вземе отношение, тъй като това е международен трансфер”, пишат медиите в Румъния.

До момента “армейците” привлякоха Адемар от Черно море, Антон Карачанаков и Александър Якимов от Пирин, Янис Зику от Тимишоара, както и словенецът Александър Живец от Приморие./БЛИЦ

Визитка:
Име:
Алусио Чавес Рибейро Мораес Жуниор
Роден на: 04.04.1987 година в Сантос , Бразилия
Пост: нападател
Бивши клубове: Сантос ( Бразилия), Понте Прета (Бразилия), Санто Андре ( Бразилия), Глория Бистрица (Румъния), Металург Донецк ( Украйна)