Четвъртодивизионният Вихрен (Сандански) започва пролетния дял в Западната "Б" група. Това заяви пред "Новспорт" председателят на Управителния съвет Георги Манолев. Отборът ще играе с лиценза на Малеш (Микрево).

Така двата доскоро елитни тима - Пирин и Вихрен, които се смъкнаха до най-ниското ниво, отново се връщат на футболната карта.

Както вече стана ясно, "орлетата" ще започнат от второ място на Югозападната "В" група, след като взеха лиценза на Перун (Кресна). Сега пък стана ясно, че Вихрен тръгва от последното място в Западната „Б” група.

Тимът ще се бори за място в обединената „Б” група през следващия сезон. Георги Манолев заяви още, че Малеш още утре започва да се подготвя в Сандански, под ръководството на своя треньор Пламен Мицански.

В същото време на сесия на Общински съвет – Сандански стана ясно, че търговски дружества, с които са водени преговори, са готови да инвестират 200 000 лева във ФК Вихрен, след като бъде взет лиценза на Малеш. За него от Микрево поискаха 75 000 лева. Същевременно Община Сандански може да съфинансира ФК Вихрен със 100-150 хиляди лева.