Селекционерът на България Георги Дерменджиев определи титулярите за контролата с Беларус, която е от 17:00 часа на стадион "Васил Левски". Специалистът залага на експериментален състав с много изненади. На вратата е Георги Георгиев от Славия, а пред него в защита - капитанът Петър Занев, Иван Горанов, както и младоците Иван Турицов и Стефан Велков. 

Футболист №1 на България за 2019 година Димитър Илиев най-после дочака дебюта си за държавния тим. Асът на Локомотив (Пловдив) стартира срещу Беларус, като ще играе зад гърба на тарана Исмаил Иса. По крилата ще атакуват Спас Делев и Александър Тонев. В центъра на терена са Георги Миланов и Кристиян Малинов. Миланов е единственият футболист от титулярния състав на Дерменджиев, който играе в чужбина - МОЛ Фехервар.

Контролата с Беларус е последната проверка за "трикольорите" преди очаквания с голям интерес плейоф с Унгария за Евро 2020 (на 26 март).

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Мачът днес не е на официална дата от ФИФА, което означава, че Георги Дерменджиев не може да използва много от основните футболисти.

Титулярите за проверката с Беларус: 1.Георги Георгиев, 2.Иван Турицов, 5.Стефан Велков, 3.Петър Занев, 4.Иван Горанов, 16.Кристиян Малинов, 17.Георги Миланов, 20.Александър Тонев, 9.Спас Делев, 14.Димитър Илиев, 19.Исмаил Иса