Футболните ни национали гостуват на Черна гора в мач от квалификациите за европейското първенство през 2020 г. Двубоят в Подгорица е от 21:45 часа, а по същото време е и другата среща от нашата група Чехия - Англия. 

"Лъвовете" са оклюмани след поредицата незадоволителни резултати, като днес ще направят нов опит най-после да постигнат успех и да се отлепят от дъното в група "А" на квалификациите. България за последно спечели мач на 13 октомври 2018 г. - 2:1 срещу Кипър в Лигата на нациите. Тогава селекционер на отбора беше Петър Хубчев. След това "трикольорите" записаха 9 поредни срещи без успех. Подобно нещо не се е случвало от 20 години. В периода 1998 г. - от финалите на световното първенство във Франция през лятото, до февруари 1999 г. националите ни записват 3 равенства и 6 загуби.
 
Откакто Красимир Балъков застана начело на отбора, пораженията се нижат едно след друго - вече четири поредни. България е на последно място в групата с едва 2 точки от 5 мача и голова разлика 5:11. Младият тим на Черна гора е със същия точков актив. 

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

В мача на стадион "Васил Левски" през март спорът завърши 1:1. Всъщност "лъвовете" нямат успех над днешния си съперник като гост, а само две равенства - през 2008 г. 2:2 и през 2011 г. 1:1 в Подгорица. 

Балъков е принуден тази вечер да заложи на експериментален състав. Двама от основните защитници - Страхил Попов и Васил Божиков, отпаднаха за мача поради контузии. Халфът Симеон Славчев пък се разболя и не отпътува с отбора. Георги Костадинов обяви, че е готов за игра, въпреки счупването на носа, което преживя наскоро. Очаква се халфът на Арсенал (Тула) да започне титуляр в центъра на терена заедно с Кристиян Малинов. 

На вратата най-вероятно ще е Пламен Илиев, който се намира в отлична форма, а пред него в защита - Георги Пашов, Кристиан Димитър, Петър Занев и Антон Недялков. Атаката се очаква да поведе Ивелин Попов, подпомаган от Кирил Десподов и от натурализираните бразилци Марселиньо и Вандерсон.
 
Селекционерът на Черна гора Фарук Хаджибегич не може да разчита на Жарко Томашевич от Астана, Марко Вешович (Легия Варшава) и Марко Бакич от белгийския Мускрон, които са контузени. Под въпрос е Вукан Савичевич от полския Висла. Бранителят на Атлетико (Мадрид) Стефан Савич ще води защитата, след като пропусна първата среща на "Васил Левски".

ЧЕРНА ГОРА - БЪЛГАРИЯ

Днес от 21:45 часа
Пряко по БНТ 1
Подгорица
, ст. "Под Горицом"
Съдия: Андреас Екберг (Швеция)

Вероятни състави:


ЧЕРНА ГОРА:
Даниел Петкович, Адам Марушич, Душан Лагатор, Стефан Савич, Aлександър Шофранац, Дени Хочко, Никола Вукчевич, Марко Янкович, Небойша Косович, Александър Болейвич, Стефан Мугоша
Селекционер: Фарук Хаджибегич



БЪЛГАРИЯ
: Пламен Илиев, Георги Пашов, Кристиан Димитров, Петър Занев, Антон Недялков, Кристиян Малинов, Георги Костадинов, Кирил Десподов, Вандерсон, Maрселиньо, Ивелин Попов
Селекционер: Красимир Балъков

 

Нашата квалификационна група за Евро 2020