Титулярният офанзивен халф на втородивизионния ПФК Банско Венцислав Бенгюзов претърпя операция на коляното в София в клиниката на известния хирург-травматолог доц. д-р Тони Георгиев.

"Венци получи контузия по време на контролния мач срещу узбекистанския шампион Буньодкор, завършил 0:0, на лагера ни в Турция. Оказахме нужното внимание на момчето. Направихме ядрено-магнитен резонанс на място, който показа разтежение на кръстни връзки. Веднага след това отпътувахме за София, където бе направен нов обстоен преглед при доц. д-р Тони Георгиев, който бе категоричен, че е нужна спешна операция.
Интервенцията вече е факт и в понеделник Бенгюзов ще бъде изписан. Ще му бъде поставена шина, която ще носи един месец, а след това му предстои раздвижване. Най-рано ще започне тренировки от април. Жалко е, но е факт", коментира изпълнителният директор на клуба от Банско Красимир Горанов.

По отношение на селекцията той заяви, че включилият се в лагер сбора в Турция нападател Герасим Заков се вписва в схемата на игра и от треньорския щаб са доволни от него в контролните мачове. Уговорката с футболиста е, че ако той не си намери отбор в чужбина, ще подпише договор с Банско. Втородивизионният тим ще изиграе последната си проверка срещу Терек (Грозни), а не срещу украинския Олександрия, както беше в първоначалната програма. Във вторник сутринта отборът ще отпътува със самолет за Истанбул от Алания, а оттам групата ще придвижи с автобус до Банско.

"Изиграхме достатъчно контролни мачове по време на зимната подготовка и до подновяването на първенството в "Б" група ще се готвим при местни условия", каза още Горанов.