Талантливият защитник на Черноморец Георги Терзиев е претърпял спешна операция, разбра БЛИЦ. Бранителят пострадал в двубоя с ЦСКА, спечелен от "акулите" с 2:0. Малко преди края на мача Терзиев се сблъска лошо с играч на "армейците" при единоборство за топката и усетил много силна болка в ръката. Все пак той доигра срещата, а след това било установено, че има счупване на костица. Това принудило Терзиев веднага да се подложи на неотложната операция, след която е с четири шева, както и му е поставена шина.

Първоначалните очаквания са той да е извън терените около месец, но на "Лазур" се надяват по-скоро да се възстанови. 19-годишният Терзиев е твърд титуляр в състава на Черноморец, а освен това попада и в сметките на новия национален селекционер Любослав Пенев, който го беше повикал в разширения си състав за контролата с Унгария (1:1). 19-годишният защитник записа дебюта си за "А" тима на България при Лотар Матеус - загубата с 0:3 от Украйна в контролата през октомври.

Заради тежката контузия Терзиев е освободен от Черноморец за около две седмици и вече се е прибрал в родния си Сливен. Талантливият бранител твърдо отпада от сметките на треньора Димитър Димитров-Херо за следващите няколко мача на "акулите".

По-рано стана ясно, че и Преслав Йорданов няма да играе в предстоящото гостуване на Локомотив (Пловдив). 22-годишният нападател също е с контузия от победата над ЦСКА.