ЦСКА приема Локомотив (София) в столичното дерби днес от 20:00 часа на стадион "Българска армия". Двубоят ще бъде предаван пряко по Диема спорт. Главният съдия ще бъде определен след жребий - между Георги Кабаков и Вихрен Манев.

Ситуацията в ЦСКА е ясна - кошмарна серия от началото на 2015 година. Тимът няма отбелязан гол от началото на годината и не успя да стигне до победата в шестте си мача до момента. "Червените" направиха само две ремита и нанизаха четири загуби. Една от тях бе в първия пролетен кръг именно от Локомотив София с 0:2 в "Надежда". Точно от този мач всичко тръгна наопаки в Борисовата градина.

Треньорът на ЦСКА Галин Иванов има доста проблеми около състава и едва събра здрави 18 футболисти. Трайно контузени са вратарят Уваренко, Маркиньос и Фортес. Наказани са Валентин Илиев и Стивън Сънди. На мястото на капитана в центъра на отбраната се очаква да започне Пламен Крачунов. По-големият проблем е в средата на халфовата линия, където липсват двама - Маркиньос и Сънди. Много е вероятно шанс да получи юношата Петър Витанов, който да партнира на Галчев. Другият вариант е някой между Причиненко и Оршулич да бъде преквалифициран на дефанзивен полузащитник. В групата е върнат Тони Силва, очаква се Стефан Николич да поведе атаката.

След като претърпя неприятен инцидент с прищипан нерв Димитър Васев ще води Локо (Сф) от резервната скамейка на "Армията". Той също има проблеми с контузени футболисти - отсъстват Даниел Гаджев, Шехуди, както и Даниел Генов, за когото БЛИЦ вече съобщи, че има частично разкъсване на връзките на глезена на десния крак.

ЦСКА - Локомотив София
Днес от 20:00 часа
Стадион Българска армия
Съдия: жребий между Георги Кабаков и Вихрен Манев
Пряко по Диема спорт

Вероятни състави:


cska.JPGЦСКА: Анатоли Господинов, Венцислав Василев, Александър Тунчев, Пламен Крачунов, Тончи Кукоч, Борис Галчев, Петър Витанов, Иван Стоянов, Хуан Фелипе, Неманя Милисавлевич, Стефан Николич
Резерви: Якуб Дивиш, Апостол Попов, Денис Причиненко, Марин Оршулич, Луис Соарес, Тони Силва, Иван Маркович, Аурелиан Жоаким
Контузени: Маркиньос, Амансио Фортес, Максимс Уваренко, Еденилсон Бергонси
Наказани: Валентин Илиев, Стивън Сънди
Треньор: Галин Иванов

sf1.jpgЛОКО (Сф): Божидар Митрев, Елтон, Александър Бранеков, Марко Ранджелович, Камен Хаджиев, Евертон Джилио-Том, Орлин Старокин, Йордан Тодоров, Антонио Ливраменто, Владислав Романов, Емил Гъргоров
Резерви: Валентин Галев, Траян Траянонв, Румен Трифонов, Иво Иванов, Даниел Васев, Стефан Велковски, Преслав Йорданов
Контузени: Даниел Гаджев, Ламжед Шехуди, Даниел Генов
Наказани: няма
Треньор: Димитър Васев

Баланс: 126 мача, 61 победи за ЦСКА, 38 равенства, 27 победи за Локо (Сф)

Любопитни факти:
*ЦСКА е в серия от 6 мача без победа, няма успех от началото на пролетта (2 равенства и 4 загуби).

*ЦСКА не е вкарал гол през 2015 година.

*ЦСКА е с най-малко допуснати голове като домакин - 3.

*Единствената загуба на ЦСКА от столичен отбор от началото на сезона бе именно от Локо София - 0:2 в "Надежда" в първия пролетен кръг.

*Най-резултатният чужденец в историята на "А" група Маркиньос (52 гола) не се е разписвал в последните си 16 срещи за първенство. За последно бе точен от фаул срещу Марек на 22 август миналото лято.

*Последната победа на Локомотив София срещу ЦСКА като гост бе на 27 април 1997 година (1:0) с гол на Георги Антонов. След това последваха 18 мача, в които Локо стигна само до две равенства и 16 загуби.

*Локомотив София е в серия от осем поредни мача без загуба в "А" група.

*Локомотив София направи три пъти равенство 0:0 в последните си четири мача.

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите

Купа на България - сезон 2014/2015