Локомотив (София) получи неприятен удар преди столичното дерби с ЦСКА, което е утре от 20:00 часа на "Армията". БЛИЦ разбра, че един от основните футболисти на "железничарите" е аут до края на сезона. Нападателят Даниел Генов е с частично разкъсване на връзките на глезена на десния крак. Това е било установено след направения преглед на ядрено-магнитен резонанс.

Лекарите са наредили на Генов пълна почивка от поне 20 дни. Това означава, че сезонът на практика приключи за нападателя, който стигна и до националния отбор след силните си игри с екипа на Локомотив (София). На този етап изглеждат илюзорни шансовете той все пак да се върне в игра в някой от последните кръгове на първенството.

От известно време Генов бе измъчван от болки в глезена, като в крайна сметка се установи, че има частично разкъсване на връзките. В домакинството на Лудогорец (0:0) нападателят стисна зъби и се появи като резерва, въпреки че не беше напълно възстановен. Генов дори удари греда, но болките му се засилили още повече, което не му е позволило да тренира нормално последните дни. Треньорският щаб на "железничарите" узна днес, че няма да може да го използва срещу ЦСКА.

Генов обаче не е единственият отсъстващ нападател. Голмайсторът Ламжед Шехуди продължава да лекува контузия и не е тренирал пълноценно от доста време. БЛИЦ разбра също така, че тунизиецът се е подготвял на облекчен режим днес и пропуска гостуването на ЦСКА.

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите

Купа на България - сезон 2014/2015