Опозицията, която в последните няколко години недоволства открито от работата на президента на БФС Борислав Михайлов, не се появи пред НДК преди началото на седмия конгрес на футболната централа. Нито един измежду Христо Порточанов, Пламен Марков и Христо Стоичков не се появи, дори и само да покаже, че иска да промени нещо в българския футбол.
 
Конгресът на БФС започна с приветствена реч на Борислав Михайлов, както и с поздравление към делегатите от депутата Христо Манов, който е председател на Парламентарната комисия по въпросите на децата, младежта и спорта. Той похвали футболната централа за предложената стратегия за следващите 5 години и подчерта, че БФС има подкрепата на държавата.
 
За водещ на конгреса беше предложен и одобрен Стефан Орманджиев, който в миналото беше известен като Ди Джей Стиви О. На конгреса присъстват 104 гости, сред които и министърът на младежта и спорта Марияна Георгиева.
 
Изборът на президент на БФС е ясен, тъй като единственият кандидат е досегашният шеф Борислав Михайлов. До крайния срок за подаване на кандидатури (края на януари) други желаещи не се явиха. Според устава в деня на конгреса не може да се издига нова кандидатура. Така бившият вратар за запази поста, който заема от есента на 2005 г.
 
Борислав Михайлов беше издигнат от три аматьорски клуба - Черноморец 2003 (Бяла), Септември (София) и "Левски" (Стражица). Това ще бъде третият му мандат, с което ще стане най-дълго управлявалият президент на БФС. Преди това рекорда се държеше от неговия предшественик Иван Славков-Батето.
 
Към момента регистрирани в БФС има 728 клуба, но над 100 от тях не извършват никаква дейност и няма да имат право на глас днес. Право да гласуват имат представителите на 583 клуба.
Милен ДИМИТРОВ/ БЛИЦ

Очаквайте в БЛИЦ и БЛИЦ TV всичко за конгреса на БФС