Вечното дерби между "Левски" и ЦСКА от 24-ия кръг на "А" група ще се играе на 27 април, Лазаровден, стана ясно от предварителните преговори за програмата на първенството ни през пролетния полусезон.

Малка е вероятността срещата между "сини" и "червени" на националния стадион да бъде на 28 април, Цветница. Мачът със сигурност ще се предава по ТВ 7, която взе правата за излъчване на срещите от родния елит. Частната телевизия ще предава по три мача от кръг, като има право на първи, трети и четвърти избор. Вторият остава в БНТ, която има и правата и за турнира от купата.

Според отлично информиран източник от преговорите за този сезон няма да има увеличение на парите за клубовете, а сумата, която ще бъде разпределена, остава същата, съобщава „24 часа”. Общо тя е около 2 милиона лева, което е най-малката сума, събирана през последните години у нас, въпреки че родното първенство продължава да държи всички рекорди по рейтинг.

Предложението на ТВ 7 е да се преговаря за нов 3-годишен договор, който да стартира от лятото. До момента обаче няма окончателно решение от компанията "Футбол про медия", която получи правата от БФС. Тя е собственост на Кирил Домусчиев, Тодор Батков и двамата собственици на ЦСКА Димитър Борисов и Иво Иванов.

Проблемът е, че клубовете вече се опариха от подобен договор, който бе направен, когато имаше ТВ 2. Последваха смяна на собствеността, намаляване на парите и в крайна сметка се стигна до съдебни дела за част от средствата, които бяха удържани.

Преди Нова година се разгоря скандал точно около телевизионните права, като БФС бе даден на прокурор от новия им притежател. Сега се чака жалбата да бъде изтеглена светкавично.

СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ: "А" ГРУПА - ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКА

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ