Атакуващият халф на шампиона Лудогорец – Каули Оливейра, получи наградата си за най-добър футболист на изминалия сезон 2020/2021 според статистиката на "Инстат".

26-годишният бразилец спечели авторитетното съревнование, натрупвайки InStat Index 286. Той изпревари съотборника си от Лудогорец Антон Недялков, който остана втори с 283 пункта. Трети се нареди Брадли Мазику от ЦСКА с индекс на ИнСтат 278.

Класацията се прави за трети пореден сезон от Асоциацията на българските футболисти (АБФ), в сътрудничество с "ИнСтат" - една от най-големите компании за футболни анализи и статистика.

Победителят с най-висок InStat Index се определя чрез формула на основа действията на играча - голове, асистенции, точност на подавания, успешни единоборства и други показатели. Процентът на успешни действия увеличава индекса, като върху него оказва влияние и нивото на опонента в съответните двубои през сезон 2020/2021.

Така Каули Оливейра стана вторият футболист на Лудогорец, печелил престижната класация за цял един сезон. Припомняме, че победител за сезон 2018/2019 стана друг бразилец от разградския тим – Марселиньо. За №1 през сезон 2019/2020 според ИнСтат пък бе определен звездата на Ботев (Пд) Тодор Неделев.