Международен футболен турнир ще бъде проведен във Велико Търново в чест на 90-ата годишнина на Етър. Надпреварата ще съвпадне с рождения ден на клуба – 24 април.
 
Организирането и провеждането на турнира беше утвърдено от кмета на Велико Търново – Даниел Панов. Организатор е „Проспорт медиа“, а големият партньор е туристическа агенция „Арайвълс“.
 
Турнирът ще се проведе от 23-и до 27 април. Първият състезателен ден ще бъде изцяло на обновения стадион "Ивайло", а така също финалите и закриването в неделния ден (27 април).
 
Състезанието ще застъпи непосредствено великденските празници, като отборите ще пристигнат и техническата конференция ще бъде на 22 април след обяд. Ще участват 8 отбора, в две групи по 4 за деца родени след 1 януари 2000 година.
 
В допълнение ще бъде организиран и малък турнир с четири отбора за деца родени след 1 януари 2003 година. В групите децата ще играят всеки срещу всеки, а във финалния ден ще определят разпределението на местата в още по един мач.
 
Вторият и третият състезателен ден ще бъдат на стадионите в Дебелец и обновеното съоръжение и съблекални в Ресен. Турнирът изцяло се финансира по частен път и не ангажира обществени или държавни финансови ресурси.
 
Голямата награда в основния турнир е осигурена от туристическа агенция „Арайвълс“ - самолетна екскурзия до Италия с посещение на мач от Серия „А“. Вече е избран домакинстващ отбор от италианският елит, но това се пази в тайна.
 
Освен това, абсолютно всички участници ще получат медали, като призьорите ще получат купи и отличия за първите три места, а на останалите деца и техните ръководители медали за участие в първия турнир „Велико Търново Арайвълс къп“.