Привлечените през зимата от Пирин Станислав Костов и Благой Макенджиев още не са записали официален дебют за ЦСКА през втория полусезон. Оказва се, че причината за това е, че благоевградският клуб оспорва трансферите на двамата и е отнесъл въпроса до най-висшата инстанция – ФИФА.
 
Пирин претендира, че не е имало никакви основания Костов да разтрогне контракта си по вина на клуба, защото сам не е пожелал да получи последните си заплати. Преговорите с Макенджиев са били нерегламентирани, тъй като ЦСКА са го вербували повече от шест месеца преди изтичането на договора му.
 
Освен това двамата са се водили футболисти на Пирин до края на април, когато са били уволнени дисциплинарно заради неявяване на работа. С жалбата “орлетата” атакуват решението на Спортно-техническата комисия към БФС, която е допуснала двамата да бъдат картотекирани.
 
Междувременно се разбра, че Макенджиев и Костов имат клауза да разтрогнат автоматично договорите си с ЦСКА, ако не са участвали поне в 10% от игровото време на тима. До този момент двамата нямат дори и минута с червената фланелка, което показва, че “армейците” се страхуват от санкция, ако ги пуснат на терена./БЛИЦ