Два отбора от Втора лига елиминираха представители от efbet Лигата на 1/16-финалите за купата на България. Марица разби Хебър с 4:2, а Витоша (Бистрица) шокира Ботев (Враца) с 1:0 след гол в добавеното време.

Попадение на Кристиян Кочилов в пет минути след изтичането на редовното време беше достатъчно за „тигрите“ да се класира за следващата фаза. На осминафиналите Витоша (Бистрица) ще играе срещу елитния Локомотив (София) на 28 ноември от 12:00 часа.

Втородивизионният Марица надви Хебър с 4:2, въпреки още в третата минута се оказа догонващ в резултата, когато Ивайло Михайлов даде аванс на гостите от Пазарджик.

В 11-ата Радослав Апостолов изравни, а минута преди почивката Валери Домовчийски обърна резултата в полза на пловдивчани. През второто полувреме Веселин Марчев вкара два гола за Марица (58-ата и 87-ата минута), а между неговите попадения Георги Търтов вкара за Хебър.

В следващата фаза Марица ще приеме елитния Арда на 26 ноември от 13:30 часа. Тимът от Кърджали достигна до осминафиналите след победа с 2:1 като гост на Дунав. Жуниор Жуниньо откри резултата за Арда още в петата минута, а в 58-ата Иван Тилев удвои. Почетното попадение за русенци беше дело на Йордан Димитров седем минути преди края на мача.

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
Класирането в Efbet Лига
Купа на България - сезон 2022/2023