Футболистът на Черно море (Варна) Валентин Йосков ще премине петдневни проби в италианския Рома, съобщава уебсайтът на "моряците".
 
Юношата вече попадна под погледа на друг италиански гранд - Интер преди време, но до по-сериозен контакт не се стигна. Йосков пътува утре за Рим с треньора си Калоян Георгиев.
 
От вчера на проби в английския Манчестър Сити е и юношата на "Левски" Божидар Краев, което е добър знак за бъдещето на родния футбол.
 
“Летим в понеделник вечерта от София. Пробите са до петък, но не знам каква е програмата. Той е голмайстор на тима (28 попадения) в Елитната група и на националния отбор. Поканата е доказателство за неговите качества. Покани от чужди отбори има и към други наши играчи. Това се дължи на страхотния колектив, който сме изградили и правилната работа в Академията на клуба. Валентин е изключително талантливо и интелигентно момче. Има всичко, за да пробие. Много зависи и от шанса и от моментната форма. За да отиде Йосков в Рома заслугата и на целия отбор. Убеден съм, че още наши футболисти ще го последват в европейските грандове”, завърши Георгиев.