Още един от британците в ЦСКА гледа към изхода. Това е Греъм Кери, който така и не успя да се наложи като титуляр през есента, а в зимните контроли не попадна нито веднъж сред 11-те, пише „Тема Спорт“. Той пропусна двубоите с чешките Виктория (Пилзен) и Яблонец, като на този етап от “Армията” не са дали обяснение каква е причината.

Преди това Кери се появи като резерва срещу Каспий, Нюрнберг, Шонан и Джонбук. В тези двубои ирландецът беше използван на три позиции - ляв бек, дясно и ляво крило. Запомни се с един автогол - срещу Нюрнберг.

Пътищата на Кери и ЦСКА най-вероятно скоро ще се разделят, така както се случи с други две от летни попълнения - Диего Фабрини и Тони Уот, които прекратиха предсрочно контрактите си с клуба. Ако все пак остане и напролет, той ще е със статут на резерва. Кери не е убедителен в изявите си, а когато получаваше шанс да е титуляр през есента, не го оползотворяваше.

Най-силният му мач бе срещу Левски (2:2), когато се появи на почивката и даде две асистенции за равенството. Той има най-много голови пасове в отбора - 6, но откри головата си сметка чак в последния кръг срещу Дунав.

През есента фланговият състезател бе с периферна роля в тима. Не бе на ниво и при участието на ЦСКА в Лига Европа, като беше титуляр само в срещите с Титоград. Ирландецът беше привлечен след дълъг и успешен период в Плимут, а преди години е бил част и от Селтик.

БЛИЦ представя: Зимна подготовка 2020
Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020
Купа на България - сезон 2019/2020