Юношата на Локомотив (София) Константин Нинов беше диагностициран с остра лимфобластна левкемия, съобщиха от клуба, призовавайки желаещите да помогнат на младия футболист. 

"Коце Нинов има нужда от нас! На мача с Левски в събота ще има урни за дарение, а всеки, който има възможност може да помогне и по банкова сметка и револют. Нека бъдем хора!", гласи апелът на Локомотив (София).  

"Oстрата лимфобластна левкемия е доста рядко срещана сред младите хора, но благодарение на несломимия си дух и силна воля, Коцето мина успешно през спешна трансплантация и вече започна пътя към пълно възстановяване", добавиха "железничарите".

Лекарствата, които трябва задължително да приема в следващата година, надвишават 4200 лева месечно и се оказват непосилни за възможностите на семейството му.

"Те са ключови за оздравяването му и за това се обръщаме с призив за помощ към цялата футболна общественост в България.

Всяко малко дарение ще е от голяма полза и дори да не се събере цялата сума, родителите на Константин ще бъдат облекчени и ще се доближат до мечтата си да видят детето си живо и здраво. Нека бъдем хора!", написаха още от Локомотив (София).

Припомняме, че в началото на месеца стана ясно, че и талантът на ЦСКА Илиан Антонов се бори с коварна болест.

За желаещите да помогнат на Константин Нинов: 

IBAN: BG95UBBS80021055529850
revolut.me/koceninov