След като преди ден се разбра, че Янко Георгиев в крайна сметка няма да премине в Нефтохимик, ръководството на лидера в "Б" група се спря на игралия за последно в Етър Цветомир Цанков. Днес стражът направи първа тренировка с "шейховете", а утре ще участва в контролата със Созопол, която започва в 13 часа на Кампуса край Сарафово.

Цветомир Цанков е роден на 6 юни 1984 г., висок е 184 см, тежи 73 кг. Кариерата му минава през Литекс, Академик (Свищов), Дунав (Русе), Спартак (Варна), "Ботев" (Враца) и Монтана. Играл е и в чужбина. След завръщането на Божидар Стойчев в ЦСКА, Цанков заедно с Цветан Димитров и Евгени Караманов ще се борят за титулярното място в рамката на вратата на Нефтохимик.

Треньорът на вратарите Тихомир Тодоров отбеляза, че има лични впечатления от работата на Цанков и затова му е предложил да дойде в отбора. До няколко дни предстоят заключителни разговори между състезателя и изпълнителния директор Благомир Митрев, след което се очаква Цанков да подпише договор с Нефтохимик.