Танчо Калпаков напусна треньорския пост в Марек (Дупница). Раздялата идва само дни след загубения след дузпи бараж за място в елита срещу Ботев (Враца).

"Факт, Танчо Калпаков си тръгва от Марек. В проведена среща с ръководството на тима вчера, Калпаков е заявил, че си тръгва с добри чувства от Дупница и с уважението, което е получил в Марек.

Ръководството на Марек благодари на Калпаков за свършеното до тук и остава с искрени чувства и уважение към треньора, който води тима през последните две години.

БЛАГОДАРИМ ТИ, ТРЕНЕР!!!!“, написаха във фенската страница на клуба във "Фейсбук" "Maрек завинаги".

"Исках да остана в историята на Марек, като се класираме за елита. Дупница е футболен град, обичам го, чувствам се добре. Феновете на Марек много обичат клуба си", бяха думите на 49-годишния Калпаков след загубения бараж във Враца.

Оше тогава специалистът, родом от Панагюрище, обяви, че има решение за себе си дали ще продължи да води Марек и през новия сезон във Втора лига, но първо ще разговаря с ръководството. Той призна, че е много разочарован и заради футболистите, които са дали всичко от себе си, но не знае колко от тях ще останат в клуба.

Припомняме, че след баража за място в елита и при врачани имаше изненадваща раздяла. Треньорът Христо Янев обяви, че си тръгва от клуба.