Часове след материала на БЛИЦ за екшън на мач от столичната АОГ-Юг група между Урвич 1960 и Академик (София) в Долни Пасарел, представители на отбора гост се свързаха с нас, за да изложат и своята гледна точка. От щаба на Академик обвиниха домакините за ниското ниво на сигурност и малкото охрана на срещата и обясниха защо играчите им са тръгнали да бият тримата местни фенове.

"Организацията на мача беше на ниско ниво. Имаше доста хора на стадиона и само един човек охрана. Фенове на домакините минаваха близо до нас. Това бяха хора в нетрезво състояние и бяхме заплашени, че няма да си тръгнем живи. 

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Мачът си беше коректен и не е имало провокации. След края му изчакахме да си тръгнат феновете, за да си заминем и ние, когато един от феновете им започна да удря колите на играчите, паркирани в близост. Момчетата тръгнаха да си защитават колите, но ни нападнаха трима фенове, единият с брадва. Подадохме сигнал на телефон 112 и има задържани - две от трите лица и в момента са в ареста. Другият се издирва. 

Задържаните са криминално проявени, а ние цяла вечер сме били в районното с няколко пострадали футболисти от удари с летви. Чуха се и изстрели след мача. Хора от местния отбор казаха, че ги познават и че тримата винаги създават проблеми. Благодарение на тях полицията ги откри.

За толкова години във футбола не съм виждал такава агресия, не мога да си го обясня. Освен това същите хора, задържаните бяха с жените и деца си на мача. Това говори за обществото ни като цяло", коментираха от Академик по повод грозните сцени в Долни Пасарел.