Страховит екшън се разигра след мача от столичната АОГ-Юг група между Урвич 1960 и Академик (София), проведен на стадиона на домакините в село Долни Пасарел.

Събитията по време на самата среща не предвещаваха мелето, което се случи. Двубоят завърши при резултат 1:1, получи се здрав и равностоен сблъсък, но без нерви и груби прояви. Публиката на пасарелци отново не изневери на себе си и изпълни трибуните почти до краен предел.

След края на дербито обаче, капитанът на Академик Йордан Николов влезе в словесен спор с един от феновете на домакините и дори му налетя на бой, като крещеше: "Елате ми целия Пасарел!"

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Охраната и хора от ръководствата на двата отбора успяха да успокоят обстановката и на пръв поглед боят се размина. Минути след това стана страшно.

Хора от щаба на гостите се затичаха към трима от местните привърженици, които напускаха спортното съоръжение, и започнаха да ги псуват и приканят към саморазправа. Причината била счупено огледало на нечия кола, но никой не знаеше как е станал инцидентът.

Провокираните фенове на Пасарел не останаха длъжни и стартира грозно меле с юмруци, ритници и дъски. По време на екшъна на стадиона имаше много майки с деца, които започнаха да крещят и се разбягаха.

В един момент човек от гостите извади пистолет и започна да стреля във въздуха. След изстрелите всички се стъписаха, но продължиха да се млатят, а младежът, който стреля, се покри като старите пари.

Благодарение на намесата на местните не се стигна до по-сериозни последствия и нямаше пострадали хора. На мястото обаче пристигнаха няколко патрулни автомобила, жандармерия и линейка.

Очевидци са категорични пред БЛИЦ, че зверската касапница е била предизвикана от гостуващите футболисти. Те са атакували мъже, които дори не са от селото. Въпреки това пред органите на реда играчите на Академик и треньорът им Вихър Данчев обявили, че за всичко са виновни местните и по най-долния начин скрили своя човек, който стреля с пистолет и стресна всички на стадиона.

Пасарелци се надяват полицията да си свърши адекватно работата и да открие инициаторите на грозните сцени, както и човека на гостуващия отбор, който произведе изстрелите с оръжието.

БЛИЦ научи, че отборът на Академик не за пръв път създава проблеми на мачове, като футболистите на тима се провокирали мелета при техни двубои срещу Гранит (Владая), Витоша (Бистрица) и Железница.

Село Долни Пасарел е известно със спортния си дух, коректност и уникалната подкрепа, която получават местните любимци от публиката. До вчерашния неделен следобед никога не се е стигало до такива крайни прояви.