Илиан Илиев подаде оставка като треньор на “Левски” след вчерашната издънка с Монтана (0:0) на стадион “Георги Аспарухов”. Веднага след двубоя Иво Тонев заяви, че днес ще има среща с Тодор Батков и Илиан Илиев, за да вземат решение, но не прие веднага оставката. Има вероятност и то сериозна треньорът да запази поста си. Не само заради липсата на бърз вариант за негов заместник, а и заради думите на Тонев: “Не само Илиан е виновен за слабата игра на отбора.” Освен това шефът беше твърде категоричен, “Левски” ще стане шампион, а с идването на нов треньор вече в подновеното първенство едва ли може да му бъдат поставени подобни цели.

В днешната преса започнаха спекулациите за евентуален нов треньор на “Левски”. Вариантите са обичайните, като се започва с Димитър Димитров-Херо. В момента опитният специалист е начело на Черноморец, който едва издържа заради недостига на финанси. Херо няколко пъти вече беше спряган за треньор на “Герена”. Появява се името на Станимир Стоилов, който обаче едва ли точно в този момент ще напусне “Ботев” (Пловдив) и ще се върне в “Левски”. А и при предишния опит да бъде назначен за треньор не беше изпълнено едно от условията му – да заработи отново в тандем с Наско Сираков. Заради присъствието на Иван Вуцов в управлението на “сините” излезе и името на Вили Вуцов за евентуален заместник на Илиан Илиев. В момента той е начело на Славия и прави впечатление с добри резултати. Естествено, има възможност и Ясен Петров да довърши сезона, както се случи преди известно време. Още през зимата на “Герена” се говорело за треньор от чужбина – Анатоли Бишовец, но той бил категорично отхвърлен.

Всичко това са само спекулации, тъй като крайното решение ще бъде ясно днес по обяд, Иво Тонев и Тодор Батков ще умуват върху решението на Илиан Илиев./БЛИЦ