Старши треньорът на ЦСКА 1948 Петко Петков е подал оставка след неочакваната загуба на лидера във Втора лига с 2:3 от Кариана (Ерден). 

Ето какво гласи официалното съобщение на лидера във Втора лига: 
Армейци, Петко Петков подаде оставка като треньор на ЦСКА след загубата от Кариана с 2:3. След събиране на ръководство и спортен щаб тя беше приета. Изпълнителният директор на клуба Добрин Гьонов обяви, че вече се преговаря със специалист, който да поеме ЦСКА.

„Подадох оставка, тъй като прецених, че е дошъл мигът, в който един отбор не слуша треньора. Благодаря на всички, с които работих заедно. Тук условията са невероятни!

Твърдя, че оставям най-добрия отбор във Втора лига. ЦСКА няма проблеми в мачовете срещу преките конкуренти, но определено страда при гостуванията на тимове от средата на класирането. И то не от вчера. Аз съм реалист, търся вината в себе си.

Не съм направил малко. Но! ЦСКА има нужда от промяна и подавам оставка. Убеден съм, че тимът ще изпълни целта”, сподели пред клубната телевизия Петко Петков, който на тренировката тази сутрин съобщи решението пред отбора.

Winbet - победата е емоция! (18+)

„Благодарим на Петко Петков за всичко, той направи много за ЦСКА. Оставаме приятели. Ръководството обаче прецени, че през последния месец в спортната форма на първия тим има спад и приехме оставката“, обясни изпълнителният директор Добрин Гьонов.

„Работим денонощно, вече преговаряме за нов треньор, но не мога да се ангажирам с краен срок“, сподели още Гьонов, като подсказа, че става въпрос за специалист, тясно свързан с армейската идея!